Mechatronica Techniek leer je bij REMO 3

Lars vertelt over zijn ervaring met opleiding mechatronica

‘’Juist de breedte en dat je alles doet spreekt mij aan’’

Lars Rozendal zit in zijn laatste jaar van de opleiding mechatronica. Hij wist altijd al dat hij iets technisch wilde gaan doen. In het derde jaar van zijn middelbare schoolopleiding wist hij dat het de opleiding mechatronica ging worden. ‘’Techniek en vooral mechatronica trekt mij gewoon aan. Mijn vader werkt in de techniek en ik mocht weleens met hem mee. Door het meekijken en al die verhalen die je hoort wist ik het zeker. Ik kies voor mechatronica. Om alles te automatiseren, het elektrische gedeelte maken, het mechanische aansluiten, juist die breedte en dat je alles doet spreekt mij aan.’’

Zijn neef is een oud-leerling van REMO en zo was hij al een beetje bekend met REMO en de opleidingen. Om een beter beeld te krijgen heeft hij meegedaan aan de meeloopdagen waar ze een robot gingen programmeren en hij een klein beetje mocht CNC draaien en frezen. ‘’Door mee te lopen kreeg ik een goed beeld van REMO, de docenten en de opleidingen. Het voelde goed en ik wist dat ik mij hier op mijn plek zou voelen. En één ding was heel zeker voor mij, ik wil graag aan het werk en geen vijf dagen meer naar school en dat is bij REMO perfect geregeld.’’

Bekijk direct opleidingen Mechatronica

Techniek leer je bij REMO 11
Techniek leer je bij REMO 70
Techniek leer je bij REMO 42
Techniek leer je bij REMO 50

Werken tijdens de opleiding mechatronica

Lekker aan het werk zijn, met je handen bezig zijn, dat kan bij REMO en twee dagen in de week ben je op het praktijkcentrum aan het werk, waar je alleen de theorie krijgt die je echt in je werk nodig hebt. ‘’De twee dagen in het praktijkcentrum bij REMO vliegen voorbij. De ene dag heb ik in de ochtend theorie en in de middag praktijk en de andere dag is het net andersom. Je werkt aan je opdrachten en krijgt daar veel ruimte en vrijheid voor. Je leert hoe je een machine bouwt en bij REMO staan veel machines waar je aan werkt, zo kom je al van alles tegen. Ik wil graag variatie in mijn werk en met mechatroncia krijg je van alle opleidingen wat mee, zo heb ik ook de basis van verspanen en constructie geleerd.’’

''Je leert hoe je een machine bouwt en bij REMO werk je aan veel machines, zo kom je van alles tegen’’

Lars werkt bij Aebi Schmidt Nederland in Holten en zij maken o.a. zoutstrooiers voor de gladheid bestrijding. ‘’Onze serviceafdeling heeft het momenteel wel druk met dit winterse weer. Strooiwagens die gerepareerd moeten worden op locatie, daar zijn ze druk mee. Ons hoofdseizoen begint net na de zomervakantie, dan bereid iedereen zich voor op de winter.’’

Iedere dag bij Aebi Schmidt is anders voor Lars en dat vindt hij leuk, die afwisseling. De begeleiding is heel goed, ‘’ze willen dat je alles weet en kent en nemen de tijd om de hele machine, de lijnen en voormontage met je door te lopen. Nu werk ik op de deelmontage. Op de deelmontage worden o.a. sledes gemaakt, motoren voorbereid voor de lijn, wordt het materiaal spuitklaar gemaakt en wordt het getest. De delen voor de machines wat voor gemonteerd moet worden, dat maken wij op de deelmontage. Zo ben ik hele dagen bezig met machines te bouwen.’’

‘’Ze willen dat je alles weet en kent en nemen de tijd om de hele machine met je door te lopen’’

Over de toekomst heeft hij ook nagedacht. Dit jaar rond hij zijn opleiding af en gaat hij nog door met niveau 4. Het mooist vindt hij om bij een organisatie te werken die klantgericht bouwt, dan heb je veel verschillende machines, andere toepassingen en weet je zeker dat elke dag anders is.

Als tip wil hij meegeven, ‘’oriënteer je breed als je de techniek in wilt. Denk na over wat je echt leuk vindt en vraag mensen die in de techniek werken wat ze precies doen. Zo krijg je er een goed beeld van en kan je ontdekken wat je leuk vindt.’’

Bekijk al onze BBL-opleidingen!

Andere interessante blogs

Loop een dag mee!       LEES MEER