REMO West Twente banner
Mechatronica REMO West Twente

Introductie tot robotisering

In onze huidige maakindustrie krijgen we steeds meer te maken met robotisering. Robotisering biedt talloze kansen voor groei, kennis en productiviteit binnen jouw werkomgeving.

  • niveau 3
  • duur 2 dgn
  • Kosten € 1.025
  • Startmoment Oktober 2024

In onze huidige maakindustrie krijgen we steeds meer te maken met robotisering. Robotisering biedt talloze kansen voor groei, kennis en productiviteit binnen jouw werkomgeving. Bij REMO begrijpen we het belang van het effectief omgaan met robots, en daarom bieden we een 3-daagse cursus aan om jouw vertrouwdheid met Robots te vergroten.

Deze basisopleiding is bedoeld om je de nodige vaardigheden bij te brengen op het gebied van veiligheid, het maken van instructies en het vertrouwd bedienen van de robot.

Praktische informatie

Duur: 2 weken elke donderdag of vrijdag van 08:30 - 17.00 uur.

Locatie: Morsweg 4, Rijssen.

Startmoment: Nader te bepalen.

Vooropleiding: mbo-niveau 3 werk- en/of denkniveau.

Inbegrepen:

  • Lesmateriaal.
  • Theorie en praktijklessen.
  • Catering: Koffie/thee en lunch.


Wat kan je verwachten van deze cursus?

Veiligheid: we zullen uitgebreid ingaan op de veiligheidsrichtlijnen en -procedures die van toepassing zijn bij het werken met Robots. Je leert hoe je risico's kunt minimaliseren en een veilige werkomgeving kunt waarborgen.

Operatorpaneel: je krijgt een grondige uitleg over het operatorpaneel van een Robot. We zullen de verschillende knoppen, schakelaars en functies bespreken, zodat je vertrouwd raakt met de bediening ervan.

Werking van de Teach Pendant: de Teach Pendant is een belangrijk hulpmiddel bij het programmeren en bedienen van de robot. We zullen de werking ervan in detail behandelen, inclusief de verschillende menu's en functies die beschikbaar zijn.

Coördinaten / Assenstelsels: je leert over de coördinaten en assenstelsels die gebruikt worden bij het programmeren van Robots. We zullen uitleggen hoe je de robot nauwkeurig kunt positioneren en hoe je bewegingen kunt programmeren binnen het gekozen assenstelsel.

Interpolaties: interpolaties zijn essentieel voor het creëren van vloeiende bewegingen van de robot. We zullen verschillende interpolatietechnieken bespreken en demonstreren hoe je ze kunt toepassen in jouw programma's.

Verplaatsingsinstructies: je leert verschillende verplaatsingsinstructies kennen die gebruikt worden om de robot te laten bewegen. We zullen de basiscommando's behandelen en laten zien hoe je de robot nauwkeurig kunt verplaatsen volgens jouw specificaties.

Programmeren: tijdens de cursus krijg je de kans om zelf te oefenen met het programmeren van Robots. We zullen je begeleiden bij het opstellen van instructies en het maken van programma's die voldoen aan jouw specifieke behoeften.

Foutmeldingen: het herkennen en oplossen van foutmeldingen is een belangrijke vaardigheid bij het werken met de robot. We zullen je laten zien hoe je veelvoorkomende fouten kunt identificeren en effectieve oplossingen kunt vinden.

Voor wie is de cursus geschikt?

Deze basiscursus is bedoeld om je de basisvaardigheden bij te brengen op het gebied van robotisering en geschikt voor operators en monteurs op niveau 3. Het biedt een solide basis voor het veilig en efficiënt werken met Robots.

Ben je klaar om jouw kennis en vaardigheden op het gebied van robotisering te vergroten? Schrijf je vandaag nog in voor onze 2-daagse cursus en maak gebruik van de kansen die robotisering biedt voor groei en productiviteit binnen jouw werkomgeving.

Introductie tot de Fanuc robot REMO
Loop een dag mee!       LEES MEER