Elektrotechniek

Elektrotechniek is overal en vernieuwd continu. Denk hierbij aan alle voorzieningen in woningen en gebouwen, maar ook aan windmolens, robots, machines etc. Je monteert en repareert graag elektrische apparaten en hebt interesse voor verschillende elektrische installaties.

Afhankelijk van het product kun je ook in aanraking komen met meet- en regeltechniek, besturingstechniek, ICT, pompen, motoren en werktuigbouwkunde. De bedrijven waar je werkzaam bent, zijn elektrotechnische installatiebedrijven en bedrijven die industriële producten vervaardigen.

Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit

  • niveau 3
  • duur 3 jr.

In deze vernieuwde opleiding leer jij hoe je elektrische installaties in woningbouw als ook in de utiliteit volgens de norm moet opleveren. Het keuren van deze elektrische installaties is hierbij een centraal en belangrijk thema.

Bekijk opleiding

Eerste monteur elektrotechnische industriele installaties en systemen

  • niveau 3
  • vorm BBL

Als Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen ontwikkel je besturingsprogramma’s en regel je installaties in. Tevens begeleid je andere monteurs. Het keuren van elektrische installaties is een centraal en belangrijk thema.

Bekijk opleiding

Monteur elektrotechnische installaties

  • niveau 2
  • vorm BBL

Als monteur elektrotechnische installaties kom je in aanraking met meet-en regeltechniek, besturingstechniek en ICT. Elektrotechniek speelt een belangrijke rol bij de besturing van onder andere machines, motoren, computers, werktuigen en pompen.

Bekijk opleiding