Mechatronica

Robots besturen en machines bouwen of programmeren in een high-tech omgeving. Vooral machines waarvan de beweging (het mechanisme) wordt aangestuurd door de computer (elektronica). Het kan gaan om allerlei machines, bijvoorbeeld volautomatische melkmachines, (las)robots, sorteermachines, plaatsingsmachines of productie machines. In de mechatronica werk je samen met collega’s aan grote (soms wereldwijde) projecten.

Je hebt een brede interesse en aanleg voor werktuigbouw, elektrotechniek en besturingstechniek. Je houdt van bouwen en sleutelen, werkt nauwkeurig en bent besluitvaardig: dan is mechatronica de juiste richting voor jou.

Technicus mechatronica systemen

  • niveau 4
  • vorm BBL

De Technicus mechatronica bouwt zowel eenvoudige als complexe mechatronische producten samen, regelt deze af en test deze. Hij werkt zowel binnen het eigen bedrijf als op locatie bij de klant. Hij is zeer zelfstandig en begeleidt vaak de werkzaamheden.

Bekijk opleiding

Eerste monteur mechatronica

  • niveau 3
  • vorm BBL

Als eerste monteur bouw je zowel eenvoudige als complexe mechatronische producten samen, regelt deze af en test deze. Hij werkt zelfstandig en waar nodig begeleidt hij de werkzaamheden. Hij werkt meestal binnen het bedrijf, maar soms ook op locatie bij de klant.

Bekijk opleiding