R E M O

Twentse nuchterheid met uitstekend vakmanschap!

REMO staat voor regionale elektro en metaal opleidingen en is opgericht in 2007 vanuit techniekbedrijven in Rijssen, Holten en omstreken. Bedoeld om aansluitend op het vmbo ook een mbo-praktijkopleiding van de grond te tillen en om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek en te ontwikkelen tot een echte vakman of vrouw. Met succes, inmiddels zijn wij een vereniging van ruim 100 bedrijven en ruim 250 leerlingen.

Erkende mbo diploma

Samen met het ROC van Twente bieden wij BBL-opleidingen aan op mbo niveau 2, 3 en 4 aan voor metaal, verspanen, mechatronica, elektrotechniek, installatietechniek en duurzame installaties. Als BBL leerlingen ben je twee dagen in de week aanwezig op het praktijkcentrum. De andere drie dagen werk je bij je lidbedrijf.

BBL-opleidingen

Praktijkonderwijs afgestemd op het bedrijfsleven

Techniek leer je bij REMO BBL opleiding 4
Techniek leer je bij REMO BBL opleiding 3
Techniek leer je bij REMO bbl opleiding 2

Maximale match tussen praktijk en theorie

Het is ontzettend belangrijk dat onderwijs en bedrijfsleven weten wat er bij elkaar speelt. En hoe je vervolgens je praktijkonderwijs maximaal afstemt op wat het bedrijfsleven vraagt. Onze succesfactor is dat we heel goed weten wat we van elkaar verwachten. Wij nemen hierin onze verantwoording voor het praktijkgedeelte van het onderwijs én wat er bij de deelnemende bedrijven speelt en wordt gewenst. Terwijl het ROC van Twente de verantwoording neemt voor het theoretische deel van het onderwijs. We houden elkaar hierin voortdurend scherp en, letterlijk, bij de les. We zijn een opleidingsbedrijf dat bedrijfsmatig opereert, het beste van twee werelden.

Leven lang ontwikkelen


Niet alleen jongeren kunnen bij REMO West Twente terecht voor een baan in de techniek. Er worden ook talloze werknemers bijgeschoold in de laatste technieken. De ontwikkelingen in de techniek gaan door automatisering, robotisering en digitalisering tegenwoordig zo snel, dat ‘een leven lang ontwikkelen’ voor steeds meer mensen realiteit is. Kennis en vaardigheden die nodig zijn om nieuwe technologie toe te passen in het werk zijn vaak onvoldoende aanwezig. Samen met het ROC van Twente spelen wij hierin een belangrijke rol met onze om- en bijscholing en het mbo-certificaatonderwijs.

Certificaat onderwijs

Om- en bijscholing
Loop een dag mee!       LEES MEER