• Betere kansen op de arbeidsmarkt
  • Creëer meer succes
  • Meer verdienen
REMO West Twente banner
Mechatronica REMO West Twente

Om- en bijscholing Eerste monteur mechatronica

Als eerste monteur bouw je zowel eenvoudige als complexe mechatronische producten samen, regelt deze af en test deze. Hij werkt zelfstandig en waar nodig begeleidt hij de werkzaamheden. Hij werkt meestal binnen het bedrijf, maar soms ook op locatie bij de klant.

  • niveau 3
  • vorm BBL

De toekomst van een eerste monteur mechatronica

De kerntaken zijn voornamelijk het vervaardigen van deelproducten, het bouwen van machines en/of mechatronische producten en het testen van machines en/of mechatronische producten. Een machine of installatie in een bedrijf moet nauwkeurig zijn afgesteld en goed functioneren. Je hebt dus een belangrijke en verantwoordelijke baan!

Direct aanmelden

Ben jij de technische topper die wij zoeken?

REMO Werkend leren Mechatronica Sfeer 04 1
REMO Werkend leren Mechatronica Sfeer 03 1
REMO Werkend leren Mechatronica Sfeer 02 1

Theorie- en praktijklesbijeenkomsten

De opleiding bestaat voor een groot gedeelte uit praktijk. De praktijkopdrachten bestaan uit projecttaken en worden uitgevoerd op ons praktijkcentrum REMO West-Twente onder begeleiding van gediplomeerde praktijkopleiders. Tijdens de lesbijeenkomsten wordt de bijbehorende theorie behandeld door de docent van het ROC van Twente.

Diplomering en toetsing

De opleiding wordt uitgevoerd op basis van competentiegericht onderwijs. Op diverse momenten wordt de deelnemer beoordeeld aan de hand van evaluaties en observaties van docent en praktijkopleider. Deze worden aangevuld met theoretische en praktische toetsingen en afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Wanneer de opleiding succesvol is afgerond met een proeve van bekwaamheid ontvangen de deelnemers een officieel MBO 3 WEB diploma.

Andere opleidingen die je misschien interesseren

Loop een dag mee!       LEES MEER