• Betere kansen op de arbeidsmarkt
  • Creëer meer succes
  • Meer verdienen
REMO West Twente banner
Installatietechniek REMO West Twente

Om- en bijscholing Monteur werktuigkundige installaties

Als monteur installatietechniek werk je bij een installatiebedrijf en installeer je de benodigdheden voor gas, water, centrale verwarming en sanitair. Dit gebeurt onder andere in woningen, bedrijven, ziekenhuizen, scholen en kantoorgebouwen.

  • niveau 2
  • vorm BBL

De toekomst van een monteur werktuigkundige installaties

Je werkt onder leiding van een eerste monteur, een projectleider of een bedrijfsleider. De kerntaken zijn voornamelijk het aanleggen, onderhouden en repareren van installaties en onderdelen daarvan. Je werkt met behulp van bouwtekeningen en leidingschema’s. Als monteur installatietechniek zorg je ervoor dat gebouwen warm blijven en bedrijven kunnen blijven draaien.

Direct aanmelden
REMO Werkend leren Installatietechniek Sfeer 02
REMO Werkend leren Installatietechniek Sfeer 03

Ben jij de technische topper die wij zoeken?

REMO Werkend leren Installatietechniek Sfeer 04 1

Theorie- en praktijklesbijeenkomsten

Tijdens de gehele opleiding staat de praktijk centraal. De praktijkopdrachten bestaan uit verschillende thema’s en worden uitgevoerd op ons praktijkcentrum REMO West-Twente onder begeleiding van gediplomeerde praktijkopleiders. Tijdens de lesbijeenkomsten wordt de bijbehorende theorie behandeld door docenten van het ROC van Twente.

Diplomering en toetsing

De opleiding wordt uitgevoerd op basis van competentiegericht onderwijs. Op diverse momenten word je beoordeeld aan de hand van evaluaties en observaties van de docenten en praktijkopleiders. Deze worden aangevuld met theoretische en praktische toetsingen en afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Wanneer de opleiding succesvol is afgerond ontvang je een officieel MBO-2 diploma.

Andere opleidingen die je misschien interesseren

Om- en bijscholing Eerste monteur woning

Niveau 3
Loop een dag mee!       LEES MEER