Het praktijkcentrum

REMO West-Twente is een erkend praktijkcentrum. Tijdens de opleiding BBL niveau 2 en 3 wordt er samengewerkt met verschillende erkende leerbedrijven uit de regio. De leerling is in principe twee dagen van de week op het praktijkcentrum en drie dagen bij een van de leerbedrijven.

Op het praktijkcentrum krijgt de leerling les en ondersteuning van gekwalificeerde docenten van het ROC van Twente en praktijkopleiders van REMO West-Twente. Wanneer de leerling op het leerbedrijf aan het werk is word hij begeleid door gekwalificeerde praktijkopleiders van het leerbedrijf. Het leerbedrijf word door het praktijkcentrum ondersteund in de begeleiding.

Partners van REMO

REMO heeft naast lidbedrijf ook een groot aantal bedrijven die op een of andere manier de vereniging sponseren. Dit kan zijn door het verzorgen van een presentatie of het leveren van machine onderdelen, gereedschappen of bepaalde licenties. Op deze manier blijven wij en de studenten up to date van de nieuwste ontwikkelingen op technisch gebied.

Daarnaast is het voor de vereniging ook kostenbesparend wanneer er allerlei machine onderdelen of gereedschappen kosteloos worden geschonken. REMO is de sponsoren erkentelijk dat zij op deze manier bereid zijn hun steentje bij te dragen in het succes van de opleidingen.