Installatietechniek leer je bij REMO 7

Hoe ziet de opleiding installatietechniek er bij REMO uit?

Bart Wichers zit in het tweede jaar van de opleiding installatietechniek. De keuze voor een BBL-opleiding was simpel, hij is geen type om vijf dagen op school te zitten. Waarom hij voor REMO heeft gekozen? Dat was een eenvoudige keuze; ‘’lekker dichtbij’’ zegt hij lachend. Het beeld dat hij van REMO kreeg tijdens de open dag beviel hem goed. Het praktijkcentrum is ruim, ziet er mooi uit, de leraren weten waar ze het over hebben en het is kleinschalig.

Hij zit in het tweede jaar en heeft het naar zijn zin. ‘’Het is een leuke school en ik heb een leuke klas, samen maken wij er wat van.’’ Twee dagen in de week ga je aan de slag bij REMO. Je leert het vak in de praktijk en alleen de theorie die je nodig hebt. ‘’Heel fijn vind ik dat. In de ochtend heb je bijvoorbeeld theorie en in de middag praktijk, dit bevalt mij goed want dan heb je niet de hele dag hetzelfde. Je kan op je eigen tempo werken, als je een beetje doorwerkt ben je eerder klaar en dan heb je geen huiswerk. Ik vind het prettig dat je zelfstandig bezig bent. De begeleiding en uitleg van de docenten is goed, je kan ze echt alles vragen en ze weten veel.’’

“Waarom ik voor installatietechniek heb gekozen? Ik vind het gewoon echt mooi werk. Het logische werkt spreekt mij aan, je installeert wat nodig is voor gas, water, cv en sanitair. Je leert alles van de installaties in en om een huis, hoe krijg je een huis warm, hoe krijg je warm en koud water, hoe voer je het water af? Het is gewoon heel mooi om te doen!’’

Bekijk onze installatietechniek opleiding!

''Ik vind het echt mooi werk. Je leert alles van de installaties in en om een huis''

Bart werkt bij het lidbedrijf Ter Harmsel en dat bevalt hem goed. Elke dag start hij samen met zijn collega’s met koffie, dan pakken ze de bus in en gaan ze naar de klant. ‘’We werken vooral aan badkamers en hierin doe je alles. Van slopen tot hakken en van frezen voor het leidingwerk tot het aanleggen van al het leidingwerk en opbouwen van de badkamer.’’

Wat het werk echt leuk maakt volgens Bart? Voor hem is het simpel, want hij vindt het gewoon heel mooi werk! ‘’Ik wil bezig zijn en met mijn handen werken. Met installatietechniek ben je bezig met opbouwen en ook al zie je bijna niets terug, ik weet precies wat erin zit, het werk dat ik heb verricht. Als je de badkamer oplevert dan zijn de mensen er blij mee en dat is mooi om te zien.’’

''Ik wil met mijn handen werken en met installatietechniek ben je bezig met opbouwen''

Na zijn opleiding installatietechniek wil hij nog een opleiding voor elektrotechniek volgen. ‘’Het mooiste vind ik bouwen, het bouwen van bijvoorbeeld een huiskamer en daarbij heb ik ook kennis van elektrotechniek nodig. Je denkt wel dat je alles weet, maar nu ik hier bij REMO zit ben ik er wel achter gekomen dat ik nog veel kan leren.’’

Als tip voor toekomstige studenten wil hij nog meegeven dat je er zelf voor moet zorgen dat je bij blijft. Voorkom dat je stil komt te staan en dat je goed mee gaat, dat is je eigen verantwoordelijkheid.

Installatietechniek leer je bij REMO!

Bekijk al onze BBL-opleidingen!

Andere interessante blogs

Loop een dag mee!       LEES MEER