Technische cursus warmtepomp installaties 1

Certificaat onderwijs, wat is het?

Certificaat onderwijs in de techniek, wat is het en waarom is het belangrijk voor je toekomst?

De wereld verandert razendsnel. Wat je vandaag leert, kan morgen achterhaald zijn. De tijd dat we na het behalen van een diploma veertig jaar dezelfde job uitoefenen zonder bijscholing is voorbij. Zo ook in de wereld van de techniek. Het volgen van bijscholing en het behalen van een certificaat zal je helpen om de ontwikkelingen in de dynamische wereld van de techniek bij te benen en je verder te ontwikkelen. Jij bepaalt waarin je je wil bijschaven, misschien met de bedoeling om je bestaande job beter te beheersen, misschien uit ambitie om hogerop te komen in de technische sector. Uiteraard kun je met een certificaat ook een nieuwe weg inslaan als je tot nu toe nog werkzaam was in een ander werkveld.

Bekijk direct al onze technische cursussen

Wat is een mbo-certificaat?

Een mbo-certificaat is een specialisatie die normaal gesproken onderdeel is van een mbo-opleiding. Bepaalde onderdelen van een opleiding zijn ook los te volgen waarmee je een mbo-certificaat kunt behalen.

Het voordeel van het volgen van een losse specialisatie is dat je met het onderwerp meer de diepte in gaat dan wanneer dit onderdeel is van de volledige mbo-opleiding. Ter vergelijking: met het certificaat industriële robotica besteed je als cursist 80 uur aan robotica. Daarnaast wordt robotica als onderdeel behandeld in de opleiding Technicus mechatronica systemen niveau 4. Maar in de 3 à 4 jaar durende opleiding besteed je nog niet de helft van deze uren aan robotica. Niet zomaar een specialisatie dus maar een behoorlijke verdieping van de kennis over dit onderdeel.

Technische cursussen 2

Informatiebijeenkomst

Meld je aan voor de informatie bijeenkomst op donderdag 8 september, 15.00 - 16.00 uur! Tijdens deze middag gaan wij dieper in op de inhoud van de drie cursussen/ certificaten van mechatronica:

 • Industriële automatisering
 • Functionele veiligheid in de machinebouw
 • Industriële robotica
Aanmelden informatiebijeenkomst

Voor wie is certificaat onderwijs geschikt?

Certificaat onderwijs is geschikt voor jou als je werkzaam bent in de techniek en het gevoel hebt dat je met extra kennis je werk nog beter uit zou kunnen voeren. Omdat je al een vooropleiding gevolgd hebt en ervaring hebt in het werkveld, hoef je natuurlijk geen volledige opleiding van twee of drie jaar te volgen om je kennis aan te scherpen. Met een korte en krachtige cursus van zo’n 10 weken en één dag per week kun je al grote stappen zetten.

Misschien werk je al in de technische sector, maar voel je dat bepaalde aspecten van je baan snel ontwikkelen. Stel dat je werk steeds afhankelijker wordt van softwarematige aansturing. Een cursus in nieuwe technologie, bijvoorbeeld Internet of Things of Big Data, kan je dan helpen om comfortabel te worden met deze veranderingen.

Dus als je blij bent met je huidige werk, het leuk vindt om door te groeien en alleen je kennis wilt verbreden kan een goede, kortere cursus je hierbij helpen. Mogelijk ben je gewoon een ambitieus persoon en wil je doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid. Het juiste certificaat opent de deur naar nieuwe mogelijkheden binnen de sector.

Redenen te over om meer kennis op te doen. Het doet je sterker in je schoenen staan en zal het gevoel geven dat je je taken tot in de puntjes onder de knie hebt.

Wil je doorgroeien of je kennis verbreden of verdiepen? Dan kan een korte cursus je hierbij helpen.

Wat kun je met een technisch certificaat?

Bij REMO heb je meerdere mogelijkheden om een certificaat te behalen, afhankelijk van wat je nodig hebt en wat je interesses zijn. Ben je gefascineerd door nieuwe ontwikkelingen zoals Big Data, Internet of Things (IoT) of 3D-printen, dan is een cursus in mechatronica mogelijk helemaal iets voor jou.

Cursussen rond Industriële robotica of Industriële automatisering dopen je om tot een specialist in de meest moderne gebieden van de technische wereld.

Ben jij iemand die droomt van een groenere wereld en die concepten als duurzaamheid en energiezuinig leven hoog in het vaandel heeft? In dat geval ben je de geknipte persoon om je te verdiepen in een van de cursussen Duurzame installaties. Met de cursus warmtepompinstallaties bijvoorbeeld werk jij actief mee aan het doel om een geheel duurzame energievoorziening te hebben in 2050 in Nederland. Als duurzame installateur kun jij bij tal van bedrijven aan de slag!

Werk actief mee om een geheel duurzame energievoorziening te hebben in 2050!
Technische cursus warmtepomp installaties

Als je monteur of installateur bent in centrale verwarming is de cursus Warmtepompinstallaties zeker iets voor jou. Behaal de cursus en leer mensen hoe ze in de toekomst op een duurzame, verantwoorde manier omgaan met warmte. Bekijk wel even op de website of je onmiddellijk in aanmerking komt voor de cursus. Mogelijk moet je eerst een basiscursus Duurzame installaties of Duurzame elektrotechniek volgen. Laat dat echter geen belemmering zijn om je droom te verwezenlijken.

Wat je beroepsmatig ook doet, veiligheid is van levensbelang. En vaak is het een verwaarloosd aspect of komt het na een tijd een beetje op de tweede plaats terecht. Hoge kwaliteitseisen of tijdsdruk kunnen ervoor zorgen dat bepaalde klussen gevaarlijker worden dan gezond is. Wil jij degene zijn die instaat voor ieders welzijn ongeacht met welke machine hij of zij dient te werken? Wil jij berekenen welk risico verantwoord is? Aarzel dan niet langer en schrijf je in voor een cursus Functionele veiligheid in de machinebouw.

Zo zie je maar; de mogelijkheden bij REMO zijn enorm, ongetwijfeld is er ook voor jou een technische cursus die bij je past.

4 redenen om te kiezen voor certificaat onderwijs

De 4 belangrijkste redenen voor mensen om een certificaat te gaan halen zijn:

 1. Een specialisatie gaat op een specifiek onderdeel van een mbo-opleiding in. Je volgt dus geen hele opleiding maar een korte en krachtige cursus van zo’n 10 weken en één dag per week waarmee je je kennis écht verdiept.
 2. Als werknemer moet je meebewegen met veranderingen in de wereld. Het is dan fijn om de juiste vaardigheden en kennis te hebben. Je blijft op deze manier relevant voor de arbeidsmarkt.
 3. Heft in eigen handen nemen, volg je passie. Initiatief tonen in ontwikkelingen en nieuwe dingen leren. Maak jezelf aantrekkelijk voor werkgevers.
 4. Betere inkomstenbron genereren voor jezelf. Meer verantwoordelijkheden, nieuwe uitdagingen en een beter vooruitzicht voor jezelf.

Los van al deze drijfveren is er nog eentje die de aandacht verdient. Veel mensen vinden het lastig om uit hun comfortzone te treden. Misschien zijn ze bang om hun financiële zekerheid te verliezen. Mogelijk denken ze dat ze enkel geschikt zijn om zich bezig te houden met datgene wat ze nu doen, terwijl ze over prachtige kwaliteiten beschikken die nu onderbelicht blijven. Ze kiezen voor zekerheid.

Wie weet is het moment gekomen om je vleugels uit te slaan, om stappen te zetten. En eindelijk dat te doen waar je sterk in bent, of talenten aan te spreken die nu nog onder de oppervlakte liggen. De rest komt vanzelf.

Een technisch certificaat behalen bij Remo West Twente

Met onze mbo-certificaten en technische cursussen kan jij als werkende of werkzoekende jezelf blijven ontwikkelen en is het mogelijk om specifieke onderdelen van een mbo-opleiding te volgen en af te sluiten met een certificaat.

Met onze technische cursussen en omscholing vergoot jij jouw kansen op die baan die jij graag wilt. Ben je (nog) beter inzetbaar. Waar misschien wel een hoger inkomen tegenover staat.

Meer weten over onze technische cursussen? Download onze brochure.

Bekijk al onze technische cursussen

Certificaatonderwijs mechatronica

Cursus Industriële robotica opleiding

 • niveau 4
 • duur 10 dgn
 • Kosten €2.600
 • Startmoment 21 sept

Steeds vaker worden industriële robots ingezet in het productieproces. Hierdoor is een grote behoefte aan goed opgeleid personeel die in deze gerobotiseerde omgeving aan de slag kunnen.

Meer informatie

Cursus Functionele veiligheid in de machinebouw

 • niveau 4
 • duur 10 dgn
 • Kosten €2.600
 • Startmoment medio 2024

Veiligheid van machines is cruciaal. Veiligheid bij het bouwen, onderhouden en repareren van machines en systemen. Machines kunnen niet meer zonder CE-norm op de markt worden gebracht.

Meer informatie

Cursus Industriële Automatisering

 • niveau 4
 • duur 10 dgn
 • Kosten €2.600
 • Startmoment medio 2024

Wil jij graag bekwaam worden in de besturingstechniek en meer weten over geautomatiseerde installaties of machines? Dan is deze MBO niveau 4 cursus van 10 weken iets voor jou!

Meer informatie

Andere interessante blogs

Loop een dag mee!       LEES MEER