Technicus mechatronica systemen

Technicus mechatronica systemen

De Technicus mechatronica bouwt zowel eenvoudige als complexe mechatronische producten samen, regelt deze af en test deze. Hij werkt zowel binnen het eigen bedrijf als op locatie bij de klant. Hij is zeer zelfstandig en begeleidt vaak de werkzaamheden.

  • niveau 4
  • vorm BBL

De toekomst van een technicus mechatronica systemen

De kerntaken zijn voornamelijk het vervaardigen van deelproducten, het bouwen van machines en/of mechatronische producten en het testen van machines en/of mechatronische producten. Een machine of installatie in een bedrijf moet nauwkeurig zijn afgesteld en goed functioneren. Je hebt dus een belangrijke en verantwoordelijke baan!

Direct aanmelden

Ben jij de technische topper die wij zoeken?

Theorie- en praktijklesbijeenkomsten

De opleiding bestaat voor een groot gedeelte uit praktijk. De praktijkopdrachten worden uitgevoerd op ons praktijkcentrum REMO West-Twente onder begeleiding van gediplomeerde praktijkopleiders.Tijdens de lesbijeenkomsten wordt de bijbehorende theorie behandeld door de docent van het ROC van Twente.

Diplomering en toetsing

De opleiding wordt uitgevoerd op basis van competentiegericht onderwijs. Op diverse momenten wordt de deelnemer beoordeeld aan de hand van evaluaties en observaties van docent en praktijkopleider. Deze worden aangevuld met theoretische en praktische toetsingen en afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Wanneer de opleiding succesvol is afgerond met een proeve van bekwaamheid ontvangen de deelnemers een officieel MBO 4 WEB diploma.