Kennisnetwerk | Duurzame inzetbaarheid

Donderdag 24 november | 16.00 - 18.30 uur

Duurzame inzetbaarheid is een thema waar veel over wordt gepraat en een belangrijk thema voor werkgever én werknemer. Het is erop gericht om mensen gezond, gelukkig, gemotiveerd en productief aan het werk te houden en te behouden. Eén factor die daarin een rol speelt, is de ontwikkeling van medewerkers.

Meld je aan

Graag vernemen wij of je geïnteresseerd bent in deze middag. Aanmelden kan via onderstaande button.

Meld je aan

Boeien, binden, bloeien en behouden van medewerkers

Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Daarom is het boeien, binden en laten bloeien van de talenten van medewerkers cruciaal voor het succes van de organisatie. Daarom hebben wij ervoor gekozen om deze middag in te gaan op deze thema’s.

We starten de middag met het bespreken van de Skills monitor. Wij als REMO zijnde vinden het ontzettend belangrijk om het onderwijsaanbod af te stemmen op de vraag van het bedrijfsleven. Daarom zijn wij een onderzoek gestart naar de competenties die professionals in de installatiebranche en mechatronica nodig hebben. De eerste resultaten van het onderzoek zijn bekend en deze delen wij graag.

Vervolgens gaan we kennis maken met het begrip ‘Framing’. In een interactieve workshop leren wij wat framing is, waarom het belangrijk is en hoe je zelf principes van framing kan toepassen. Want door slim te framen wordt communicatie aantrekkelijker, duidelijker en overtuigender.

Daarna starten een ‘inloopspreekuur’ m.b.t. de mogelijke subsidies en regelingen om scholingskosten te financieren. Brancheorganisaties als het OOM, A+O Metalektro, Wij Techniek en het Overijssels Vakmanschap aanwezig om inzicht te geven in subsidiemogelijkheden.

We sluiten de middag af met een netwerkborrel.

Wil jij deze inspirerende middag niet missen? Meld je dan gelijk aan:

Programma

16.00 uur inloop

Inloop vanaf 16.00 uur. Locatie: Kampus, Morsweg 4, Rijssen.

16.30 uur - 17.00 uur Welkom & Skills monitor

De ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel. Denk aan het hoge tempo van digitalisering en robotisering, maar ook maatschappelijke uitdagingen als de klimaat- en energietransitie brengen verandering met zich mee. Als gevolg verandert het werk in de techniek. Sommige banen verdwijnen, maar er komen ook nieuwe banen bij. Dit vraagt veelal om andere kennis en vaardigheden en vraagt van werkenden dat ze zich blijven ontwikkelen. Een ‘Leven lang Ontwikkelen’ is nu de maatstaaf.

Om het onderwijsaanbod passend te maken en aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van het bedrijfsleven zijn wij een onderzoek gestart om inzicht te krijgen in welke competenties professionals in de installatiebranche en mechatronica nodig hebben. De eerste resultaten van het onderzoek zijn bekend en deze delen wij graag.

17.00 - 18.00 uur Workshop framing

Door slim te framen wordt communicatie aantrekkelijker, duidelijker en overtuigender. Maar hoe kom je tot die werkend woorden? Hoe ziet zo'n frame er precies uit? Wat heb je nodig om een effectief frame te ontwerpen? En hoe zorg je ervoor dat jouw frame wordt overgenomen door anderen? Deze en andere vragen worden beantwoord in de interactieve workshop framing van Taalstrategie.

In de workshop gaat framingspecialist Lindi Boeije in op wat framing is, waarom het belangrijk is, hoe je zelf principes van framing kan toepassen en welke vuistregels je kunt gebruiken.

Hierbij staan we stil bij de eigen thematiek: leren en werken in de techniekbranche.

Hoe presenteer jij jezelf en je organisatie naar potentiële medewerkers?

18.00 - 18.30 uur Subsidie inloopspreekuur & netwerkborrel

Er zijn verschillende regelingen en subsidies om scholingskosten te financieren. Slim gebruik maken van deze mogelijkheden kan de inzet van bij- en omscholing extra aantrekkelijk maken.

Maar wij begrijpen ook dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zijn het OOM, A+O Metalektro, Wij Techniek en het Overijssels Vakmanschap aanwezig om inzicht te geven in subsidie mogelijkheden voor om- en bijscholing.

Voor wie is het kennisnetwerk?

Voor iedereen actief in het technisch werkveld en meer wil leren over boeien, binden, laten bloeien van de talenten van medewerkers en behouden van medewerkers. Daarnaast gaan wij deze middag in op hoe jij je organisatie presenteert naar (potentiële) medewerkers. Deze 'framing' workshop is o.a. interessante voor HR, marketing, communicatie, teamleiders, praktijkopleiders en directie.

Al met al beloofd het een interessante en inspirerende middag te worden. Met als afsluiting een netwerkborrel voor het technische bedrijfsleven.

REMO Kennisnetwerk Instagram bericht vierkant

Ja, ik meld mij aan

Graag vernemen wij of je geïnteresseerd bent in deze middag. Aanmelden kan via onderstaande button.

Ik ben erbij!
Loop een dag mee!       LEES MEER