Jezelf ontwikkelen

Jezelf ontwikkelen zonder jarenlange studie? Het kan!

Heb jij het gevoel dat je meer uit jezelf kan halen dan je momenteel doet? Ben jij ervan overtuigd dat de technische sector jou meer kan bieden en ben je nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden? Jezelf ontwikkelen is van groot belang als je meer uit je baan wilt halen. Maar hoe pak je dat aan zonder jarenlange studie?

De technische sector is een heel dynamische sector. De technische ontwikkelingen volgen elkaar snel op, waardoor ook jouw werkzaamheden gedurende de tijd zullen veranderen. Daarom is het van belang om jezelf te blijven ontwikkelen wanneer je werkzaam bent in de techniek.

Bekijk onze om- en bijscholingsmogelijkheden

Lezen van vakbladen en blogs

Vaak duurt het even voordat de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op de werkvloer worden geïntroduceerd. De ontwikkelingen gaan zo snel, dat het voor bedrijven lastig is om bij te blijven. Door het lezen van vakbladen en blogs kun jij op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends. Het vakblad E&W Installatietechniek plaatst ook online al een aantal handige en leuke artikelen.

Meekijken met collega’s

Jouw collega met dezelfde werkzaamheden heeft misschien wel zijn eigen manier en handigheden om deze uit te voeren. Door met hem mee te kijken, kun je vaak al veel leren. Dit geldt uiteraard ook voor collega’s met een andere functie. Wanneer je benieuwd bent naar hun werkzaamheden, is het een kleine stap om met hen een praatje te maken en te vragen wat ze aan het doen zijn, waarom ze dit doen en hoe ze dit aanpakken. Van een ander leer je vaak toch het meest.

Het volgen van workshops

Wil jij nog een stapje extra zetten om jezelf te ontwikkelen? Dan kun je er ook voor kiezen om aanvullende workshops te volgen. In sommige gevallen biedt je werkgever je een workshop aan, maar het is ook goed om zelf initiatief te tonen. Er worden meer dan voldoende workshops aangeboden met verschillende onderwerpen en tegen verschillende tarieven. Werkgevers willen vaak in jou en je groei investeren en zal daardoor de workshop voor jou betalen.

Het volgen van een cursus

Naast kortdurende workshops kun je er ook voor kiezen om een cursus te gaan volgen over datgeen wat jij interessant vindt, bijvoorbeeld een cursus in industriële automatisering of functionele veiligheid. Deze korte cursussen duren 10 weken waarin jij de kans hebt om jezelf verder te ontwikkelen in de techniek.

Ook in het geval van een cursus wil jouw werkgever jou wel financieel ondersteunen. Jouw groei in je werkzaamheden is voor hem ook van groot belang.

Bekijk al onze technische cursussen

Werken en studie combineren

Wil jij nog een stap verder gaan en werken en studie combineren? Dan zou je jezelf kunnen bijscholen door voor een korte mbo-opleiding kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een korte opleiding elektrotechniek of metaalbewerken. Bij de opleidingen van REMO staat de praktijk altijd centraal. Een ideale opleiding waarbij je werken en studie goed kunt combineren.

Ook hier geldt dat wanneer jij een korte mbo-opleiding kiest die aansluit op jouw ambities en mogelijkheden binnen jouw huidige werkplek is de kans groot dat je werkgever deze opleiding voor je wil betalen.

Jezelf ontwikkelen REMO
Jezelf ontwikkelen
Jezelf ontwikkelen
Jezelf ontwikkelen

Motiveer én beloon jezelf

Laten wij een belangrijk onderdeel niet vergeten! Jezelf ontwikkelen en daarvoor gemotiveerd blijven lukt alleen wanneer je jezelf ook af en toe beloont voor je inspanningen. Wat deze beloning is, is afhankelijk van wat jij ervaart als een goede beloning. Heb je een cursus succesvol afgerond? Ga dan eens lekker uit eten om het te vieren of trek een lekker speciaal biertje open. Heb jij iets gelezen wat interessant is en wat je in de praktijk hebt uitgeprobeerd en zijn de resultaten beter dan je had verwacht? Deel en vier je successen dan ook met je collega’s.

Jezelf ontwikkelen met REMO

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen in jouw vakgebied? Dan kun je je overwegen om je te laten bijscholen. Bij REMO kun jij jezelf verder ontwikkelen. Wij bieden onder andere bijscholingstrajecten aan in verspanen, installatietechniek en meer.

Benieuwd naar wat REMO voor jou kan betekenen? Of heb je nog vragen over de opleidingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk onze om- en bijscholingsmogelijkheden

Bekijk al onze technische cursussen

Jezelf blijven ontwikkelen 5
Jezelf blijven ontwikkelen 3
Jezelf blijven ontwikkelen
Jezelf blijven ontwikkelen 4
Loop een dag mee!       LEES MEER