Nieuwe uitdaging werk REMO West Twente

Toe aan een nieuwe uitdaging in je werk. Zo pak je het aan!

Ben jij al een tijdje werkzaam in de techniek en wil jij verder groeien in je functie met een nieuwe uitdaging in je werk? Logisch, door jezelf te ontwikkelen, blijf je waardevol voor je werkgever. Daarnaast zorgt voor een nieuwe uitdaging in je werk voor meer werkplezier. Hoe creëer je een nieuwe uitdaging in je werk?

Niets is zo belangrijk als plezier hebben in je werk. Je brengt toch een groot deel van je tijd door op de werkvloer. Goed verdienen, leuke collega’s en een prettige reisafstand is van grote waarde om je werkplezier te bepalen. Maar ook het hebben van voldoende uitdaging heeft veel impact op jouw werkplezier in de technische sector. Wat zou je kunnen doen om weer uitgedaagd te worden in je werk?

In deze blog lees je hoe je een nieuwe uitdaging in je werk kunt vinden of creëren.

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen? Ontdek de bijscholingsmogelijkheden van REMO.

Bekijk onze om- en bijscholingsmogelijkheden

Nieuwe uitdaging werk

Herken jij de bovenstaande signalen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Dit betekent niet dat je direct je ontslag bij je huidige werkgever moet aanbieden. Integendeel vaak zijn er genoeg mogelijkheden binnen de techniek om vernieuwde uitdaging in je werk te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

Andere functie

Binnen bedrijven in de technische branche zijn er intern vaak veel mogelijkheden en andere functies. Geef bij je collega’s of leidinggevende aan dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in je huidige werk en kijk welke mogelijkheden zich aanbieden. Misschien kun je wel aan de slag als (assistent) teamleider of mag je nieuwe collega’s inwerken en ben je verantwoordelijk voor de opleiding van stagiaires.

Aansluiten bij een ander team (intern)

Wanneer je jouw huidige werkzaamheden op de automatische piloot aan het uitvoeren bent, kun je ook kijken naar heel andere werkzaamheden. Zo zou je je kunnen aansluiten bij een ander team intern. Niet alleen heb je dan andere directe collega’s waar je veel van kunt leren, ook heb je andere werkzaamheden waar je mee aan de slag kunt.

Meer verantwoordelijkheid nemen

Geef bij je leidinggevenden aan dat je meer verantwoordelijkheid zou willen. Geef aan dat je betrokken wilt zijn bij een nieuw project dat wordt opgestart. Misschien kan je aan de slag als eindverantwoordelijke van een project en zo heb je veel nieuwe werkzaamheden. Niet alleen ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van je eigen taken, maar je moet er ook voor zorgen dat je collega’s hun werkzaamheden op de juiste manier uitvoeren en de juiste kwaliteit leveren.

Extra opleiding doen

Daag jezelf eens uit door een extra opleiding te volgen. REMO biedt diverse om- en bijscholingsmogelijkheden aan. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding in mechatronica of elektrotechniek. Door je eigen kennis te verbreden, ben je ook van meerwaarde voor jouw werkgever. De kans is groot dat hij hier graag samen met jou in wil investeren.

Bekijk al onze BBL-opleidingen

Jezelf ontwikkelen met REMO

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen in jouw vakgebied? Dan kun je je overwegen om je te laten bijscholen. Bij REMO kun jij jezelf verder ontwikkelen. Wij bieden onder andere bijscholingstrajecten aan in de verspanen, installatietechniek en meer.

Benieuwd naar wat REMO voor jou kan betekenen? Of heb je nog vragen over de opleidingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen? Ontdek de bijscholingsmogelijkheden van REMO.

Bekijk onze om- en bijscholingsmogelijkheden

Andere interessante blogs

Loop een dag mee!       LEES MEER