Omscholen met salaris

Omscholen met salaris, in de techniek kan het!

Elke dag sta je op om naar je werk te gaan. Misschien doe je dit werk al wel jaren en is het een gewoonte geworden. Toch kun je een knagend gevoel niet onderdrukken. Zit je wel op de juiste plek? Heb je wel voldoende uitdaging in je werk? Vaak wordt het wisselen van baan of je laten omscholen geassocieerd met het verlies van inkomen. Maar is dat wel zo? Kun je je laten omscholen met salaris?

Overweeg je een baan in de techniek en is het een andere branche dan waarin je momenteel werkzaam bent? Door je te laten omscholen kun je de juiste diploma’s of certificaten behalen om in de techniek aan het werk te gaan. De techniek is een mooie en uitdagende branche. De werkzaamheden zijn schoon en interessant en je kunt écht iets betekenen voor de wereld, bijvoorbeeld wanneer je werkt in de duurzame energie of energie transitie.

In deze blog staan wij stil bij de redenen waarom je van baan zou willen veranderen en de mogelijkheden om je te laten omscholen met salaris of je te laten omscholen met baangarantie in de technische sector.

Wil jij je laten omscholen? Ontdek hoe jij jezelf kan ontwikkelen bij REMO.

Bekijk onze om- en bijscholingsmogelijkheden

Redenen om je te laten omscholen

Er kunnen veel verschillende redenen zijn om je te laten omscholen. Hieronder benoemen we de voornaamste redenen:

1. Vernieuwd plezier of uitdaging in je werk krijgen

Je ervaart al langere tijd een soort knagend gevoel, maar je kunt er je vinger niet helemaal opleggen. Je gaat wel naar je werk, voert je taken uit en je gaat vervolgens weer naar huis, maar de echte uitdaging ontbreekt. Door op zoek te gaan naar een andere baan die beter bij je past, kan je jouw passie en enthousiasme in je werk weer terugvinden. Maar als deze baan in een totaal andere branche is, zal jij je moeten laten omscholen.

2. Je huidige baan staat op het punt om te verdwijnen

Door de snelle opkomst van technologie staan er veel banen en branches op de tocht. Dit geldt voor alle sectoren. Dan is de stap om te zoeken naar een andere baan ook minder groot. Dit biedt direct de kans om te kijken naar functies die wellicht beter passen bij jouw interesses.

Ben je al werkzaam in de techniek? Dan is het van belang om je te laten omscholen. Door de juiste kennis en vaardigheden te ontwikkelen, kan jij met de nieuwste machines en technologieën werken. Door op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen maak jij jezelf onmisbaar in de technische branche.

3. Investeren in jouw eigen toekomst

Investeren in jouw eigen toekomst is belangrijker dan ooit. Niet alleen vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt in de toekomst, ook kun je, door jezelf te blijven ontwikkelen meegroeien met de branche. Dit biedt in de toekomst veel mogelijkheden die collega’s zonder investeringen niet zullen hebben. Daarnaast laat je jouw werkgever zien dat je bereid bent om jezelf te ontwikkelen, wat een positieve indruk achterlaat bij jouw werkgevers. Je wordt voor hen immers een belangrijke schakel binnen het bedrijf. Daarnaast staat er tegenover een betere opleiding vaak een beter salaris.

Omscholen (met salaris), de mogelijkheden

De onzekerheid en angst om inkomen te verliezen is één van de redenen waarom mensen lang wachten met omscholen. Toch is hier niet altijd sprake van of in mindere mate. Kijk mee naar de volgende voorbeelden:

  • Soms betaalt je werkgever de kosten voor jouw opleiding. Dit is vaak het geval wanneer je leert voor een andere functie binnen hetzelfde bedrijf.
  • Indien je zelf de onkosten voor de nieuwe opleiding betaalt, kun je deze aftrekken bij de belastingdienst, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden:
    • De omscholing is bedoeld voor jouw toekomstige baan;
    • Het leertraject is onder begeleiding.
  • Kies voor een BBL opleiding. In dit geval combineer je het leren van je nieuwe vaardigheden met het werken in de nieuwe sector. Je kiest dus voor omscholen, werken én leren. Dit betekent dat je ook ‘gewoon’ betaald krijgt voor de werkzaamheden die je uitvoert.

Omscholen met baangarantie

Wil je zekerheid over het hebben of vinden van een baan nadat je jezelf hebt laten omscholen? Dan is het belangrijk om na te gaan of de branche waar jij je naar wilt laten omscholen, een branche is met baangarantie. Er zijn veel sectoren die kampen met een groeiend tekort aan personeel, denk bijvoorbeeld aan de zorg, het onderwijs en de technische sector. In de technische sector heb je 100% kans op een nieuwe baan, want er is een tekort aan goed gekwalificeerd personeel.

Omscholen naar de techniek

Naast dat er veel kans op een baan is in de technische sector, heeft het werken in de techniek nog meer voordelen. Zo staat er een leuke beloning tegenover.

Ben je iemand die graag resultaat van het werk wil zien? Dan is de techniek ook écht iets voor jou. Je ziet vrijwel altijd direct wat je maakt. Of dit nu onderdeel is van een groot bouwproject of een machine repareren is, je ziet direct het resultaat van jouw werkzaamheden.

Je kan meewerken aan een duurzame toekomst. Neem bijvoorbeeld de installatietechniek deze branche speelt een enorm belangrijke rol in het realiseren van de doelstellingen van het Energie-akkoord. De innovaties volgen elkaar in een razendsnel tempo op.

Wil jij kiezen voor omscholen met baangarantie in de technische sector op mbo niveau? Dan kan REMO jou verder helpen. Denk bijvoorbeeld aan mechatronica of elektrotechniek. Bij ons leer jij jouw toekomstige beroep in de techniek. Wanneer jij jouw opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je van ons een landelijk erkend mbo-diploma en blijf je in dienst van het bedrijf waar jij je opleiding hebt afgerond.

Omscholen met REMO

Overweeg jij om je te laten omscholen naar de techniek? Bij REMO kun jij jezelf verder ontwikkelen. Wij bieden omscholingstrajecten aan in de metaalbewerking, installatietechniek en verspanen.

Benieuwd naar wat REMO voor jou kan betekenen? Of heb je nog vragen over de opleidingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je laten omscholen? Ontdek hoe jij jezelf kan ontwikkelen bij REMO.

Bekijk onze om- en bijscholingsmogelijkheden

Bekijk onze BBL

Omscholen met baangarantie
Omscholen met baangarantie
Omscholen met baangarantie 2
Omscholen met baangarantie 2

Andere interessante blogs

Loop een dag mee!       LEES MEER