Industriele automatisering in het productieproces

Industriële automatisering in het productieproces. En nu?

3D printen, Robotisering, Machine learning en industriële automatiseringen. Technologie blijft voortdurend ontwikkelen en ook in de techniek branche. Hierdoor worden steeds meer taken binnen het productieproces uitgevoerd door machines en systemen. Toch blijft personeel in de techniek een belangrijke factor voor het verloop van het makingsproces. Hierom is het van belang voor bedrijven dat productiemedewerkers mee-ontwikkelen voor een optimale productie en hiermee vóór te blijven op concurrenten.

Ontwikkeling in de Techniek: Industriële automatisering

Industriële automatiseringen is een actuele ontwikkeling in de technische branche. Het houdt in dat verschillende processen van de productie worden geoptimaliseerd door middel van automatiseringen met gebruik van technologie. Dit zijn onderdelen die uitgevoerd worden door software, machines of robots. Het doel van deze ontwikkeling is om het productieproces te versnellen, waardoor er meer geproduceerd kan worden. Ook worden in veel gevallen productieprocessen veiliger voor personeel.

Met deze verandering is er echter een nieuw probleem ontstaan. De kennis en vaardigheden waar het huidige personeel over beschikt, moet uitgebreid worden. Deze nieuwe ontwikkeling vraagt om personeel in de techniek met een bredere kennis.

Veranderingen in de kennis en vaardigheden

Medewerkers die eerder zelf de processen bestuurde of uitvoerde, zouden nu kennis op moeten doen over het aansturen, controleren en het beheren van processen en machines. Hiervoor is basiskennis nodig op gebied van PLC (Programmable Logic Controller), besturingscomponenten, digitale techniek, programmering etcetera.

Uit het werkveld horen we regelmatig dat de combinatie van nieuwe technologie en productiemedewerkers een gevoelige snaar raakt. Maar door juist deze medewerkers de kans aan te bieden om door te groeien, haal je deze spanning weg. Vernieuwing gebeurt echter niet vanzelf. In sommige gevallen moeten medewerkers gestimuleerd worden om door te ontwikkelen, door bijvoorbeeld bijscholing.

Om voor te blijven op concurrenten is het belangrijk dat het productieproces aan de lopende band wordt geoptimaliseerd. Zowel op het industriële als het humane gedeelte.

Bekijk de cursus Industriële Automatisering

Personeel eenvoudig opleiden: Cursus Industriële automatisering

Ben je op zoek naar een opleiding voor jouw medewerkers over productieautomatisering? Een opleiding die gemakkelijk naast werkzaamheden te combineren is? Volg dan de cursus Industriële Automatisering van REMO. Deze opleiding wordt benoemd als kort, maar krachtig.

Er is een grote behoefte naar mensen met de juiste kennis van robotisering. Met de Industriële Automatisering Cursus van REMO wordt er alleen de kennis opgedaan die nodig is voor het vak. Zo voorkom je lange tijdsperiodes en het opdoen van onnodige informatie. Het volgen van deze cursus verbreedt kansen op de arbeidsmarkt en in de meeste gevallen komen de medewerkers ook in aanmerking voor een salarisverhoging, na het uitvoeren van een bijscholing. Redenen genoeg om personeel te motiveren.

De cursus Industriële Automatisering van REMO:

  • Is MBO Niveau 4
  • Duurt 10 Weken
  • Heeft 3 Startmomenten
  • Biedt subsidiemogelijkheden

Benieuwd of de Industriële Automatisering opleiding iets jouw medewerkers? Bekijk dan of deze cursus aansluit op jouw wensen. Lees hier meer over de:

cursus Industriële automatisering

Industriele automatisering

Kosten & subsidies: Industriële automatisering mbo-opleiding bij REMO

De kosten voor het mbo-certificaat Industriële automatisering bedragen € 2.480,- excl. Btw. Hierbij zijn de theorielessen, praktijklessen, het lesmateriaal en de catering (koffie/thee en lunch) inbegrepen.

Er zijn diverse mogelijkheden betreft subsidies om de kosten te financieren. Bekijk ons overzicht eens om te zien voor welke jij in aanmerking komt.

Subsidie overzicht

Cursus Industriële automatisering

Cursus Industriële Automatisering

  • niveau 4
  • duur 10 dgn
  • Kosten €2.600
  • Startmoment medio 2024

Wil jij graag bekwaam worden in de besturingstechniek en meer weten over geautomatiseerde installaties of machines? Dan is deze MBO niveau 4 cursus van 10 weken iets voor jou!

Meer informatie

Andere relevante blogs

Loop een dag mee!       LEES MEER