Subsiedie en regelingen in de techniek REMO

Subsidie mogelijkheden

Whitepaper

Er zijn verschillende regelingen en subsidies om scholingskosten te financieren. Slim gebruik maken van deze mogelijkheden kan de inzet van bij- en omscholing extra aantrekkelijk maken. Bekijk het overzicht met mogelijkheden op de website of download onze whitepaper subsidies & regelingen.

Download de whitepaper

Subsidieregeling

De overheid stimuleert de ontwikkeling van medewerkers. Daarom komen werkgevers in aanmerking voor subsidies voor onze BBL-opleidingen en technische cursussen. Op deze pagina vind je een aantal mogelijkheden. Het Sociaal-Economische Raad heeft een overzicht met verschillende regelingen voor werkgevers en particulieren. Bekijk alle mogelijkheden op hun website.

Meer informatie: Sociaal-Economische-Raad

Subsidie praktijkleren

Voor: Werkgevers.

De subsidie praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerlingen of student. De subsidie vraag je aan het eind van een school- of studiejaar aan, na afloop van de begeleiding.

Meer informatie: Subsidie praktijkleren

Subsidie praktijkleren in de derde leerweg

Voor: Werkgevers.

De subsidie praktijkleren in de derde leerweg is een tegemoetkoming voor de kosten die een erkend leerbedrijf maakt voor het begeleiden bij de beroepspraktijkvorming van een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt.

Meer informatie: Subsidie praktijkleren in de derde leerweg.

Ontwikkelbudget OOM

Voor: Werkgevers aangesloten bij OOM

Deze subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten voor het verbeteren van de leercultuur in het bedrijf. De aanvraag moet vooraf ingediend worden.

Meer informatie: Subsidie ontwikkelbudget OOM

Stichting A+O Metalektro

A+O Metalektro is het opleidingsfonds van en voor metalektrobedrijven. A+O biedt praktische en concrete diensten, zoals vergoedingen en subsidies voor opleidingen en begeleiding. Voor een overzicht van vergoedingen en subsidies kan je vinden via de website, nieuw talent opleiden.

Wij Techniek

Wij Techniek is het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. Wij Techniek motiveert alle vakmensen in de technische installatiebranche om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Een volledig overzicht van regelingen is te vinden op de website van Wij Techniek.

Twents Fonds voor Vakmanschap

Het Twents Fonds voor Vakmanschap investeert in een Leven Lang Ontwikkelen! Door economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen verandert de arbeidsmarkt in de regio Twente in een hoog tempo.

Voor: werkenden, ZZP'ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om-, her- of bijscholen in een vakrichting t/m mbo niveau 4.
Wat: scholingscheque van € 2.500,-

Meer informatie: Twents Fonds voor Vakmanschap

Overijssels Vakmanschap

Overijssel wil technische vakmensen en technische werkgevers ondersteunen in hun ontwikkelvraag. Voor werkgevers biedt het Overijssels Vakmanschap ondersteuning op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen en Leercultuur-vraagstukken. Bekijk de website van het Overijssels Vakmanschap voor alle mogelijkheden.

Subsiedie en regelingen in de techniek REMO

Whitepaper subsidies & regelingen

Regelingen en subsidies kunnen het extra aantrekkelijk maken om jezelf of medewerkers op te leiden. Via landelijke en regionale instanties zijn er vele financiële tegemoetkomingen. Wij begrijpen dat je door bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij een whitepaper 'Subsidies en regelingen voor opleidingen en ontwikkeling in de techniek' samengesteld. Download de whitepaper en bekijk de mogelijkheden.

Download whitepaper
Loop een dag mee!       LEES MEER