Eerste monteur elektrotechnische industriele installaties en systemen

Eerste monteur elektrotechnische industriele installaties en systemen

Als Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen ontwikkel je besturingsprogramma’s en regel je installaties in. Tevens begeleid je andere monteurs. Het keuren van elektrische installaties is een centraal en belangrijk thema.

  • niveau 3
  • vorm BBL

De toekomst van een eerste monteur elektrotechiek

Nieuwe ontwikkelingen binnen de elektrotechniek, zoals huisautomatisering, domotica en ledverlichting komen uitgebreid aan de orde. Competenties die tijdens deze opleiding centraal staat zijn samenwerken, zelfverzekerdheid, verantwoordelijkheid nemen en oog hebben voor kwaliteit.

Direct aanmelden

Ben jij de technische topper die wij zoeken?

Theorie- en praktijklesbijeenkomsten

Tijdens de gehele opleiding staat de praktijk centraal. De praktijkopdrachten bestaan uit beroepstaken en worden uitgevoerd op ons praktijkcentrum REMO West-Twente onder begeleiding van gediplomeerde praktijkopleiders. Tijdens de lesbijeenkomsten wordt de bijbehorende theorie behandeld door docenten van het ROC van Twente.

Diplomering en toetsing

De opleiding wordt uitgevoerd op basis van competentiegericht onderwijs. Op diverse momenten word je beoordeeld aan de hand van evaluaties en observaties van de docenten en praktijkopleiders. Deze worden aangevuld met theoretische en praktische toetsingen en afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Wanneer de opleiding succesvol is afgerond ontvang je een officieel MBO-3 diploma.