TIG-lassen

TIG-lassen

TIG staat voor Tungsten Inert Gas. Tungsten is de Engelse naam voor het materiaal van de elektrode die je tijdens TIG-lassen gebruikt, en Inert gas (edelgas) is het benodigde type gas.

TIG-lassen bij REMO

Elke oktober starten wij met een nieuw cursusjaar TIG-lassen. Meld je nu vast aan om zeker te zijn van een plek! Je kunt een opleiding tot TIG-lasser volgen op vier niveaus.  Voor alle opleidingen gaan wij ervan uit dat je de lesstof van het onderliggende niveau beheerst. 

  • Niveau 1: staat open voor iedereen
  • Niveau 2: een diploma TIG-lassen niveau 1 is gewenst,
    maar niet verplicht
  • Niveau 3: een diploma TIG-lassen niveau 2 is gewenst,
    maar niet verplicht
  • Niveau 4: een diploma TIG-lassen niveau 3 is verplicht

Meer uitleg over de inhoud van de theorie en de praktijk vind je hier.

Direct aanmelden

Ben jij de technische topper die wij zoeken?

Een cursus volgen bij REMO

De cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde praktijkopleiders en docenten op ons eigen praktijkcentrum in Rijssen. 

Na overleg kunnen wij de cursus op maat en naar uw wensen verzorgen. De cursus kan individueel en in groepsverband gegeven worden.  De duur van de cursus is afhankelijk van de vooropleiding van de cursist en het gewenste eindniveau dat de cursist wil behalen. De cursussen vinden plaats in de avonduren.

NIL

Het examen wordt afgenomen door het Nederlands Instituut voor Lastechniek, het diploma wat je ontvangt is internationaal erkend en geldig voor onbepaalde tijd.

Prijzen

Voor meer informatie over prijzen etc. kunt u contact met ons opnemen via het groene chatvenster of door een email te sturen.