Header website

Vacature manager onderwijsontwikkeling

Deze functie is vervuld

Bekijk hier onze openstaande vacatures.

-----

Manager onderwijsontwikkeling

REMO West-Twente is een vereniging van 90 bedrijven en beschikt over een eigen praktijkcentrum waarin jongeren, zij-instromers en werkenden succesvol worden opgeleid in de techniek. Dit gebeurt in samenwerking met het ROC van Twente en het bedrijfsleven. De theorie en praktijk van de opleidingen worden afgestemd op de razendsnelle ontwikkelingen van de arbeidsmarkt, de wensen en behoeften vanuit het bedrijfsleven.

Het is ontzettend belangrijk dat onderwijs op het bedrijfsleven is afgestemd. De vraag vanuit het bedrijfsleven is bij REMO West-Twente maximaal afgestemd met het praktijkonderwijs. Hierin speel jij als Manager Onderwijsontwikkeling een belangrijke rol. Jij bent daarbij niet de inhoudelijke expert, maar de strategische en verbindende factor die het proces van onderwijsontwikkeling aanjaagt en stuurt!

Ons team bestaat uit een kleine hechte groep van 12 medewerkers, met een platte structuur. Jij opereert direct onder de algemeen directeur. Je kunt de bedrijfscultuur van onze dynamische, snelgroeiende onderwijsinstelling omschrijven als informeel en laagdrempelig.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Als manager onderwijsontwikkeling ben je medeverantwoordelijk voor het onderwijsbeleid en onderwijsuitvoering bij REMO. Jij brengt en houdt onderwijsinnovatie op gang en stuurt op kwaliteit van het onderwijs.
 • Je inventariseert de wensen, behoeften en ontwikkelingen van de technische sector, de (lid)bedrijven én de ontwikkelingen in de regio. Relevante ontwikkelingen vertaal jij naar onderwijs. Dit kan gaan om de doorontwikkeling en het verbeteren van bestaande opleidingen en cursorische activiteiten als het opbouwen van nieuwe opleidingen en cursorische activiteiten.
 • Je schakelt proactief met interne deskundigen op het gebied van o.a. onderwijsontwikkeling, personeelsbeleid, financiën, facilitair, marketing en communicatie.
 • Het opstellen van een visie voor de onderwijsprogramma’s, in samenwerking met experts uit het werkveld (onderwijs, bedrijfsleven en bedrijftakscholen).
 • Coachen en vakinhoudelijk begeleiden van collega's.
 • Opbouwen van relaties met het werkveld (regionaal en landelijk). REMO kent vele opleidingen en daarmee vele doelgroepen waarvoor je de gesprekspartner bent. Je adviseert ze in de verbetering van de ontwikkeling van medewerkers, met inzet van het onderwijsaanbod van REMO.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een relevante hbo- of wo-opleiding of hebt aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over onderwijskundig leiderschap en hebt een duidelijke visie op het onderwijs die in lijn ligt met REMO.
 • Je kunt anticiperen op veranderende onderwijsvragen en werkt nieuwe concepten en ideeën uit.
 • Je bent communicatief sterk en vaardig in het coachend en teamgericht leidinggeven. Je kunt in dialoog met het team bouwen aan vernieuwend techniekonderwijs.
 • Je bent besluitvaardig met aandacht voor het proces.
 • Je bent een netwerker (bedrijven en onderwijs) met bij voorkeur al een stevig netwerk in het werkveld.
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht en beschikt over de noodzakelijke financiële skills voor het leveren van input voor begrotingen, het sturen op budgetten en het formatiebeleid.

Wij bieden

Je werkt nauw samen met een enthousiast en betrokken team van praktijkopleiders van REMO West-Twente en met docenten van het ROC van Twente. Onze werkplek is een modern praktijkcentrum. Dit jaar zijn wij gestart met een grote verbouwing om onze faciliteiten verder uit te breiden. Zie jij jezelf al werken in ons compleet (ver)nieuw(d)e pand?

Bij REMO ben je verzekerd van een dynamische baan binnen een groeiende organisatie, met ruimte voor eigen initiatieven. Vanuit onze passie voor techniek dragen we allemaal ons steentje bij aan de ontwikkeling van onze kennisinstelling. Onze arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld volgens de cao kleinmetaal. Daarnaast bieden we je een marktconform salaris en de mogelijkheid je verder te ontwikkelen.

Reageer snel en stuur een e-mail met jouw motivatie en cv t.a.v. Anniek van Buren naar a.vanburen@remo-wt.nl.

Opmerking voor werving-, detachering- en selectiebureaus:

We begrijpen dat je voor deze interessante vacature ook kandidaten wilt zoeken of ze zelfs al beschikbaar hebt, maar we zoeken onze nieuwe collega’s liever zelf.

Loop een dag mee!       LEES MEER