Koning Willen-Alexander en minister Hanke Bruins Slot bezoeken REMO!

Gisteren, 28 juni waren koning Willem-Alexander en minister Hanke Bruins Slot voor een werkbezoek in Twente. Het werkbezoek stond volledig in het teken van het onderstrepen van de krachtige samenwerking in de regio Twente. De minister vertelde, ‘’Twente is een mooie en krachtig regio. Ik wilde de koning laten zien hoe goed de samenwerking in Twente is.’’ Ze roemde de kracht van de ondernemers, het onderwijs en de overheid. Onze locatie Kampus is een voorbeeld van hoe onderwijs, ondernemerschap en overheid samenkomen om vakmanschap te stimuleren.

‘’Dit is een unieke kans en dat maak je maar één keer in je leven mee’’ - David Kamphuis

Koning bezoekt REMO

Deze dag is een historische dag voor REMO, want wij hadden de eer om koning Willem-Alexander en minister Hanke Bruins Slot te ontvangen. Tijdens het bezoek namen de koning en minister de tijd om in gesprek te gaan met onze leerlingen. David, Sem, Luc, Daphne, Albert-Jan, Julian en Jelte, vertelden trots over hun opleidingen, hun keuze voor REMO en ervaringen met de samenwerking met bedrijven.

Enorme eer

‘’Dit is een unieke kans en dat maak je maar één keer in je leven mee’’, waren de enthousiaste woorden van David Kamphuis. Volgens Luc Kosters had de koning en de minister goed zijn en haar huiswerk gedaan. ‘’Ze waren oprecht geïnteresseerd en stelden goede vragen.’’ Sem Baan vulde aan; ‘’De koning gaf zelfs nog aan dat hij veel respect voor ons heeft. Hij benoemde de continue veranderingen in de techniek en de ingewikkelde installaties waarmee wij werken. Die steken wij mooi in onze zak.’’

Het was fantastisch om te zien hoe de koning en de minister het enthousiasme en de gedrevenheid van onze leerlingen waardeerden. Ze erkenden het belang van vakmanschap en de rol die REMO, het ROC van Twente, de bedrijven en de overheid speelt in het opleiden van technisch talent voor de toekomst.

Wij zijn enorm trots op dit bezoek en willen koning Willem-Alexander en minister Hanke Bruins Slot bedanken voor hun interesse en waardering. Het is een bevestiging dat REMO een vooraanstaande positie inneemt in het praktijkonderwijs en dat wij samen met onze partners werken aan de ontwikkeling van technisch talent.

Bekijk reactie van leerlingen

RTV Oost heeft de leerlingen nog geïnterviewd, deze interviews kan je vinden op de website van RTV Oost.

Koning bezoekt REMO 92 A8966 kopie
Koning bezoekt REMO 92 A9102 kopie
Koning bezoekt REMO2
Koning bezoekt REMO 92 A9087 kopie
Loop een dag mee!       LEES MEER