Feestelijk startsein voor de bouw van Kampus

Rijssen, 3 september 2021 – De bouw van Kampus, gebouw vol talent, is gestart. Donderdag 2 september gaf de eerste lichting Kampus-studenten, het officiële startsein voor de bouw aan de Morsweg in Rijssen. Samen stelden zij de heistelling in werking en met kleurrijke confetti was dit de start van een voorspoedige bouwperiode.

Vakopleidingen in diverse branches

Kampus is een opleidingscentrum voor verschillende vakopleidingen vanuit verschillende branches en speelt in op de sectoren waar veel vraag naar is, zoals bouw, installatietechniek, maar ook zorg en retail. ROC van Twente, REMO, Bouwmensen en Zorggilde worden in het gebouw gehuisvest, daarnaast hebben partners die zich hebben aangesloten bij Kampus, zoals; transport en logistiek, infra en interieurbouw een belangrijk aandeel in het gebouw. Centrale plek in het gebouw is het Experience Center waar continu nieuwe ontwikkelingen zichtbaar zijn, waar studenten, maar ook bezoekers geïnspireerd raken door de nieuwste innovaties in het eigen vakgebied, maar ook van andere betrokken vakgebieden. Waar het bruist van de energie en waar bedrijven zich willen presenteren en ook hun nieuwste innovaties willen lanceren. Jongeren en volwassenen kunnen in het Experience Center nieuwe skills aanleren, talenten ontdekken en daar vervolgens verder mee aan de slag.

In Twente kunnen we niet zonder talent

Bestuursvoorzitter van ROC van Twente John van der Vegt is blij dat de ideeën die ze samen met de partners voor zich zagen nu worden gerealiseerd: “In Twente kunnen we niet zonder talent. We zetten dan ook volop in op het binden en vasthouden van praktisch opgeleid talent voor de regio”. Wethouder Tijhof is trots op ondernemend Rijssen: “Fantastisch dat we de gemaakte plannen gaan realiseren, weer een stap dichter bij de plek waar innovatie, ondernemerschap en vakmanschap bij elkaar komen. Trots op onze stad waar we onderwijs en ondernemerschap zo goed verbinden.”

Oplevering zomer 2022

Tijdens de bouw -die één schooljaar duurt- gaan alle opleidingen gewoon door, in het al bestaande deel van het gebouw. Vanaf de zomer 2022 komen alle partners binnen via één en dezelfde entree. “Ja, ik zie mezelf hier wel rondlopen” geeft student Julian van Bouwmensen aan. Luuk en Leander van REMO vullen aan: “We zijn benieuwd hoe het eruit gaat zien, welke materialen er gebruikt worden, maar ook naar de nieuwe innovaties die ze willen laten zien in het Experience Center. Leuk om daar meer van mee te krijgen.” Tristan van Bouwmensen is helemaal enthousiast, want maandag start hij op deze bouw als leerling timmerman bij Ter Steege.

Feestelijke startsein voor de bouw van Kampus
Loop een dag mee!       LEES MEER