Commissarisvan de Koning Reggesteyn 11okt

Commissaris van de Koning op bezoek..

Op vrijdagmiddag 11 oktober bracht Commissaris van de Koning dhr. ir. A.P. Heidema een bezoek aan het Reggesteyn in Rijssen. Het bezoek stond in het teken van de verbinding tussen de overheid, de ondernemers en het onderwijs (3 O’s). Zowel de de overheid (Gemeente Rijssen-Holten) als de bedrijfsscholen Bouwgilde, OT&L en wij als REMO lieten de commissaris het belang en de resultaten zien van onze verbinding.

Na een woord van welkom door directeur Gerard Rutterkamp van Reggesteyn Rijssen, gaven de bedrijfsscholen elk een korte presentatie. Daarnaast vertelde docent Economie en Ondernemen, Bert Veenstra, en enkele leerlingen over de praktijkgerichte verbinding tussen school en het bedrijfsleven en de rol van de leerling daarin. Het doel van de samenwerking is onder andere om de leerlingen hun talenten te laten ontdekken, maar vooral ook om ze een bewustere keuze te laten maken die goed aansluit op de arbeidsmarkt van de toekomst. Namens de gemeente Rijssen Holten voerde wethouder Tijhof het woord en legde de nadruk op de sterke plek van Reggesteyn in alle bedrijfsscholen.

De commissaris gaf terug dat hij onder de indruk was van de vele verbindingen van Reggesteyn met buiten. Hij complimenteerde directeur Gerard Rutterkamp met de grote ondernemingszin.

Loop een dag mee!       LEES MEER