REMO MK Bidee 1

Beste MKB!idee 2019

REMO heeft met haar MKB!idee meegedaan en hiermee een mooi bedrag binnen gehaald. MKB!dee is onderdeel van het grote programma Leven Lang Ontwikkelen (LLO) van de ministeries van OCW, SZW en EZK. MKB!dee is bedoeld om ondernemers te prikkelen werkende oplossingen te bedenken voor de belemmeringen en problemen waar ze zelf in de praktijk tegenaan lopen

Tijdens de speech van Mona Keijzer werd REMO genoemd als voorbeeld voor de techniek in Nederland.

REMO: Het aantal vacatures in de installatiebranche stijgt terwijl het aantal BBL-leerlingen helaas afneemt. Daarnaast speelt de klimaat- en energietransitie en is er onvoldoende kennis bij (kleine) mkb-bedrijven over de toepassing van innovatieve energiesystemen en -technieken.

het idee/project van REMO vergroot de instroom van goed opgeleide nieuwe medewerkers in de installatiebranche voor mkb-bedrijven door het ontwikkelen van aantrekkelijke en actuele opleidingsmodules en praktijkgericht leeromgevingen.

Uniek is de beoogde mbo-certificering van de opleidingsmodules waarmee het project landelijke impact krijgt. De opleiding wordt modulair opgezet en is (deels) op afstand te volgen zodat de opleiding toegankelijk en aantrekkelijk is voor jongeren, huidige installateurs, zij-instromers en werkzoekenden (waaronder ook statushouders).

Lees hier meer over MKB!Idee

Loop een dag mee!       LEES MEER