Mechatronica REMO West Twente

Download brochure Mechatronica certificaten

Scholing van je medewerkers

  • Houd kennis op pijl
  • Gemotiveerd en tevreden personeel
  • Verlaag het verloop van medewerkers
  • Creëer een goed imago voor nieuwe werknemers
  • Verhoog de wendbaarheid van je organisatie
Download nu de brochure

Scholing van je medewerkers

We kunnen er niet omheen, de veranderingen in de techniek gaan razendsnel. Hierdoor verdwijnen er banen, komen er nieuwe bij en hebben medewerkers andere en nieuwe vaardigheden nodig.

Om als organisatie in te spelen op de vraag van de markt, goed voorbereid te zijn voor morgen en je concurrentie voor te blijven is investeren in de groei en ontwikkeling van je medewerkers cruciaal. Hierin zijn wij jouw ideale partner met onze korte cursorische opleidingen.

Waarom medewerkers scholing aanbieden?

Er zijn vele redenen om medewerkers de mogelijkheid te bieden tot scholing. Wij hebben hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet:

1. kennis op peil houden

De ontwikkelingen binnen de techniek gaan zo snel door de toepassing van automatisering, robotisering en digitalisering, dat scholing van medewerkers noodzakelijk is. Je investeert in de kennis van je medewerkers en daarmee ook in de groei en ontwikkeling van je organisatie.

2. Gemotiveerd personeel

Medewerkers zien de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen als een voordeel. Uit onderzoek van het ministerie van Onderwijs en Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat studerende werknemers tevredener zijn en bijdragen aan een goede sfeer.

3. Binding van medewerkers

Bij organisaties die scholing aanbieden is het verloop minder. Hierdoor bind je medewerkers aan je organisatie en bespaar je o.a. kosten voor werving en selectie.

4. Goed imago

Door het aanbieden van structurele opleidingsmogelijkheden creëer je een goed imago. Waardoor potentiële nieuwe medewerkers je als interessante werkgever gaan zien.

5. Wendbaar

Alle bovenstaande redenen dragen bij aan de wendbaarheid van je organisatie. Door de juiste kennis, hoge motivatie en betrokken medewerkers ben je als organisatie beter in staat om je snel aan te passen.

Regelingen en subsidies

De overheid en brancheorganisaties bieden verschillende regelingen voor scholing aan. Door slim gebruik te maken van deze mogelijkheden kan de inzet van scholing extra aantrekkelijk maken.

Bekijk subsidiemogelijkheden

Veel gestelde vragen

Wat is een mbo-certificaat?
Wanneer starten de cursussen?
Hoe kan ik medewerkers aanmelden?
Loop een dag mee!       LEES MEER