Voskamp Groep Beveiligingstechniek

Als je uitdaging zoekt, dan zit je goed in de beveiligingstechniek

Jasper Huurneman werkt al zeventien jaar bij de Voskamp groep. De eerste zestien jaar als monteur en nu is hij werkzaam als werkvoorbereider en projectleider. Toen hij begon was de Voskamp Groep een klein familiebedrijf, maar inmiddels zijn ze uitgegroeid naar een bedrijf van ruim vijfhonderd medewerkers en vijftien vestigingen door heel Nederland.

De werkzaamheden van de Voskamp Groep

Wij leveren beveiligingsoplossingen voor o.a. bedrijven, overheid, woningcorporaties, zorginstellingen, scholen en particulieren. De Voskamp groep is naast Beveiligingstechniek ook actief binnen de divisies deurtechniek, aluminium producten, industrietechniek, toegangstechniek, en duurzame oplossingen zoals ledverlichting, laadstations en zonnepanelen. Wij combineren al deze disciplines waardoor onze klanten één aanspreekpunt hebben. Dit is één van de vele redenen waarom klanten voor ons kiezen. Wij hebben heel veel te bieden en zijn compleet, bij ons vinden klanten alles in één oplossing.

‘’Wij combineren al deze disciplines waardoor onze klanten één aanspreekpunt hebben. Wij bieden een totaalpakket.’’

Ontdek direct BBL opleidingen

Werkzaamheden van REMO-leerlingen

Als een REMO-leerling bij ons stage komt lopen, gaat hij of zij met een collega monteur mee op pad. Vaak start je met het installeren van een alarmsysteem, een camerasysteem of met de afmontage van brandproducten. Jij bent dan de helpende hand van je collega’s. Wanneer je deze werkzaamheden goed onder de knie hebt, ga je centrale apparatuur monteren en afwerken, die je uiteindelijk ook gaat testen. Dat testen is ontzettend leerzaam, je ontdekt gelijk fouten als je iets niet goed hebt gedaan. Om de basiskennis van alles een beetje onder de knie te krijgen, ben je minimaal een jaar actief aan het leren op de werkvloer. Wanneer je de nodige basis kennis hebt ontwikkeld, ga je als zelfstandig monteur op pad.

‘’Het testen van de installaties is ontzettend leerzaam, je ontdekt gelijk fouten als je iets niet goed hebt gedaan’’
Voskampgroep
Voskamp groep
Voskampgroep samen sterk

''Voskampgroep, Samen sterk in maatwerk!''

Eén van de leerlingen van REMO werkzaam is bij de Voskamp groep, is Murat. Hij doet zijn werk heel goed en hij gaat ook al zelfstandig op pad. Daarnaast draait Murat al mee tijdens de storingsdiensten. Op dit moment werkt Murat aan een groot project met onder andere een camerasysteem. Dit is een heel groot camerasysteem dat op verschillende locaties in heel Nederland bij een klant van ons draait. Alle beelden van deze camerasystemen komen allemaal op één centraalpunt binnen waar medewerkers meekijken en de beelden beoordelen. Dit is een enorm project en tegelijk ook een mooie technische uitdaging.

Onze beveiligingsprojecten zijn heel divers. We hebben kleinschalige projecten zoals woningen waar bijvoorbeeld toegangscontroles op voor- en achterdeur wordt toegepast, een alarmsysteem of een camerasysteem wordt installeert. We hebben MKB-bedrijven waar je een alarmsysteem installeert of er moet slagboom geplaatst worden. Daarnaast voeren we ook grote projecten uit bij zorginstellingen, universiteiten of winkelcentra waar complete brandsystemen, inbraakinstallaties of camera’s worden geplaatst.

Het mooie van het vak

Ik vind de afwisseling binnen de projecten van Beveiligingstechniek die bij ons voorkomen erg mooi. Wij bieden veel oplossingen en dat zorgt er voor dat je elke keer aan een andere discipline/oplossing kunt werken. Elke beveiligingsoplossing is afhankelijk van de locatie, de omvang, behoefte van de klant en wet- en regelgeving. De ene keer ben je met het installeren van een camerasysteem en het andere moment met een alarmsysteem. Dan werk je in een particuliere woning waar alles op en aan zit en vervolgens ga je aan de slag in een gigantisch bedrijfspand.

‘’Ons werk is heel divers en de afwisseling die je hebt in het werk vind ik erg mooi’’

In de techniek gaan de ontwikkelingen snel en moet je met de tijd mee gaan. Dat vind ik ook mooi aan ons vakgebied, je blijft leren. Zo zijn we op dit moment bezig met een pilot voor gezichtsherkenning. Wanneer ik een deur benader, dan wordt mijn gezicht gescand en als ik daar mag komen dan wordt de deur voor mij geopend. Stel dat ik niet bevoegd ben om door deze deur te gaan, dan wordt de deur geblokkeerd. Deze pilot heb ik samen met een aantal fabrikanten opgezet en draait nu bij ons op de zaak. De technieken gaan steeds verder, heel erg leerzaam en mooi!

Tip voor toekomstige leerlingen

Als je uitdaging zoekt in je werk, dan zit je goed in de Beveiligingstechniek. Vooral als ik bij ons kijk naar de automatisering, gebeurt daar veel en de veranderingen volgen elkaar snel op.

Wat betreft de opleiding vind ik dat REMO veel te bieden heeft. Vooral de praktijklessen die REMO geeft, zijn enorm leerzaam. De machines in het praktijkcentrum zijn geweldig, die waren er nog niet toen ik naar school ging. Een hele grote meerwaarde voor de leerlingen.

‘’Als je uitdaging zoekt in je werk, dan zit je goed in de Beveiligingstechniek’’

Bekijk al onze BBL-opleidingen!

Voskampgroep beveiliging

Andere interessante blogs

Loop een dag mee!       LEES MEER