Industriele robotica mbo certificaat technische cursus REMO

7 redenen om een technische cursus te volgen voor werk

7 redenen om een technische cursus te volgen voor werk

De afgelopen jaren hebben we kunnen zien hoe snel de wereld zich ontwikkelt en verandert. Waar we vroeger na het behalen van een diploma jaren dezelfde baan konden uitoefenen is dit tegenwoordig wel anders, zeker binnen de techniek. Om de ontwikkelingen in deze dynamische wereld bij te kunnen benen en je verder te ontwikkelen, kan het volgen van technische cursussen en het behalen van certificaten je helpen.

Een cursus voor werk volgen stelt je in staat om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen in een richting die jou interesseert. Niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor jouw werkgever. De kwaliteit van je werk zal namelijk verhogen en je kunt taken efficiënter uitvoeren. Maar waarom is een cursus volgen nog meer een goed idee? Wij geven je 7 redenen!

Bekijk al onze technische cursussen!

1. Specifiek onderdeel volgen

Technische cursussen gaan in op specifieke onderdelen van een mbo-opleiding. Het voordeel hiervan is dat je geen hele opleiding hoeft te volgen. In plaats daarvan zijn techniek cursussen volgen van elk tien weken voldoende. Hiervoor ben je vaak maar één dag in de week kwijt. Een technische cursus volgen voor werk heeft als tweede voordeel dat je jouw kennis kunt specialiseren.

2. Relevant blijven

Wanneer je in de dynamische wereld van techniek werkzaam bent moet je meebewegen met veranderingen en innovaties. Het is dan handig om over de juiste kennis en vaardigheden te beschikken. Dit kan via techniek cursussen. Door een cursus te volgen voor werk blijf je relevant voor de arbeidsmarkt en natuurlijk je huidige werkgever.

3. Je passie volgen

Technische cursussen stellen je in staat om je passie te volgen en zelf een specifiek onderdeel te kiezen waarover je meer wilt leren. Dit kan van robotica of warmtepompen tot basiscursussen elektrotechniek zijn. Je bent nooit te oud om te leren, dus pak die kans!

4. Meer werkgeluk

Het opdoen van nieuwe kennis en technieken leidt vaak tot meer werkplezier. Je zult zien dat je jouw talenten beter kunt benutten en nieuwe uitdagingen aan kunt gaan. In veel gevallen kun je met de opgedane kennis van technische cursussen overstappen naar een andere functie binnen het bedrijf waar je gelukkiger van wordt.

Wanneer je meer werkgeluk ervaart, haal je er ook meer voldoening en energie uit. En dat is natuurlijk weer belangrijk voor je persoonlijke leven, omdat je die nieuwe energie ook mee naar huis neemt.


5. Werkgever kan de kosten dekken

Vaak vinden bedrijven het belangrijk dat hun medewerkers zich blijven ontwikkelen en (nieuwe) technische kennis en vaardigheden opdoen. Hier maken ze ook graag een budget voor vrij. Mogelijk ziet jouw werkgever het belang van een cursus volgen voor werk in. Schroom je dus niet om te vragen of er een bijdrage geleverd kan worden om techniek cursussen te bekostigen.

6. Werken en leren tegelijk

Technische cursussen zijn vaak maar één dag in de week. Hierdoor kun je jouw huidige werk goed combineren met het leren. Het grote voordeel hiervan is dat je hetgeen wat je tijdens de cursus leert meteen in de praktijk kunt toepassen. En doordat je naast het leertraject je huidige baan behoudt of in een nieuwe functie wordt geplaatst, blijf je geld verdienen.

7. Certificaat behalen

Naast techniek cursussen kun je er ook voor kiezen om specifieke onderdelen van een mbo-opleiding te volgen die je afsluit met een certificaat. Het voordeel van certificaat onderwijs is dat je vaak meer de diepte in gaat. Hierdoor krijg je één of meerdere specialisaties erbij. Daarnaast krijg je natuurlijk ook aan het einde je welverdiende certificaat uitgereikt. En daar heb je de rest van je leven profijt van.

Technische cursussen bij REMO

Dankzij techniek cursussen en mbo-certificaten kan jij je als werkende of werkzoekende blijven ontwikkelen. Hierdoor ben je (nog) beter inzetbaar voor jouw werkgever of vergroot je juist jouw kansen op de baan die je wilt.

Meer weten over onze technische cursussen? Download onze brochure.

Bekijk al onze technische cursussen

Andere interessante blogs

Technische cursus volgen bij REMO?

Wil je een technische cursus volgen voor je werk? Bekijk dan al onze technische cursussen. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

Ben je er al uit welke technische cursus je wilt volgen?

Meld je dan direct aan
Loop een dag mee!       LEES MEER